Utskriftsvennlig versjon

Åpne sikkerhetshull i Iphone,Ipad og Ipod

Publisert: 07.07.2011 Saken oppdatert: 27.01.2015

Det ble i dag kjent at Apple prooduktene har alvorlige sikkerhetshull som gjør det mulig å lage både virus og å hacke seg inn på enhetene.

Det har lenge vært et av skrytepunktene til Apple brukere at det ikke finnes virus på deres plattform. Her sikter jeg kanskje mest til Mac plattformen, men dette gjelder også de andre enhetene. Saken har vel heller vært, at fordi så få har brukt Apple produktene så har det ikkevært interessant å gjøre så mye f... skap der. Nå som I hypen er i full fart er saken blitt litt anderledes, og vi ser stadig nye meldinger om sikekrhetshull og annet som må tettes. Nå som så mange brukeres disse produktene, og også fordi beskyttelsesviljen har vært så lav, er dette nå et attraktivt mål. 

Det som også har endret seg i de siste årene, er hvem hackeren og virus produsentene er. Tidligere var det grupper som laget forskjellige systemer for å vise frem hvor smarte og flinke de var, mens i dag ser vi at det nesten utelukkende er svindlere som er interessert i å tjene penger på sitt angrep på dine enheter. Enten direkte ved å svindle DEG, eller indirekte ved å utnytte din maskinvare til å både hacke eller utføre andre uønskelige handlinger som å spre eøppelpost.

Jailbreaking av I produktene er det snakk om denne gang, og det betyr at man kan snike seg forbi og legge inn programmer og utføre handlinger på disse produktene som går på kryss av hva Apple er interessert i. Det kan være så uskyldig som å legge inn forbedrede eller piratkopierte versjoner av kjøpe programmer, eller så alvorlig som å stjele dine data til å gjennomføre tapping av dine konti, utføre identitetstyveri eller spionere på din bruk og dine vaner. Det er etterhvert blitt ganske mange ulumske metoder som disse bandittene bruker.