Utskriftsvennlig versjon

Adobe Photoshop Lightroom 4

Publisert: 07.03.2012 Saken oppdatert: 27.01.2015

Adobes programvare versjon av et mørkerom, Lightroom, er lansert i versjon 4. 
Adobe Photoshop Lightroom 4

Dette er programmet for deg som vil ha avanserte, profesjonelle funksjoner for å jobbe med bilder. Vi snakker her om administrasjon og organisering av bilder i et kartotek. Importere bilder fra kamera. Effektiv behandling og kontroll over råfiler, enkel og redigering og "fremkalling" av bilder for eksport og print. Lage presentasjon i video/pdf/fotobok etc. Altså det meste av hva man gjorde på et mørkerom før i tiden og litt til.

Er du nysgjerrig kan du legge inn en demoverjson som lar deg prøve ut programmet i en periode. Mitt tips til deg FØR du gjør dette er å sjekke ut noen forklaringsvideoer på forhånd, slik at du får testet ut programmet på en skikkelig måte og sett hvordan dette faktisk hjelper deg i arbeidet med bilder. 

Som fotograf må jeg vel si at du kommer til å oppleve det som verden FØR og etter Lightroom, spesiellt hvis du benytter deg av råfiler, som er en drøm å jobbe med i Lightroom. Jobber du ikke med råfiler er det på tide å ta et forsøk på dette nå, sammen med Lightroom. Utrolig hvor mange flere av bildene dine som plutserlig hopper mange hakk opp på brukbarhets skalaen når du kan hente frem detaljer og nyanser i en råfil.

Ble mye skryt her nå, kan jeg sende en faktura til Adobe for dette tro :-)