Utskriftsvennlig versjon

Hurtigtaster for Windows 8

Publisert: 02.02.2014 Saken oppdatert: 27.01.2015

Mus eller toutch skjerm, noen av oss er vant med eller vokst opp med hurtigtaster på pcn, så la oss snakke litt om noen nyttige urtigtaster på Windows 8.

Det finnes veldig mange hurtigtaster, her har jeg ikke tenkt å lage en diger liste med alle men heller fokusere på noen få som det er greit å kunne. De vil kunne gjøre livet litt lettere for deg.

Win + I Åpner instillinger. Her kommre du til mange nyttige funksjoner. En av de viktigste for mange her er å slå av maskinen. Me ndu kan også finne knappen for jobbe med nettverket, som  kobl til et trådløst nettverk etc. Klikk og se selv.

Win + X Åpner simple start menyen. Nyttig sak som gir tilgang til mange viktige funksjoner.

Win + E Åpner et filutforsker vindu, denen hadde vi vel fra før også, men er like nyttig .-)

Win + R Åpner kjør dialogen hvor du kan skrive inn en kommando elle rprogram du ønsker å kjøre. Den husker også de sist bruke kommandoene, så  veldig ofte står det cnd eller notepad.exe elllre calc.exe her.

Win + C Åpner Charms bar. Det er den samme som dukker opp når du setter musepekeren nederst i høyre hjørne.

Win + D Åpner skrivebordet. Er du allerede i skrivebordsmodus så gjemmer/legger den ned alle programmer slik at bare skrivebordsbildet vises.

Win tasten alene vil veksle mellom startskjermen og siste program som er brukt.

Det finnes selvfølgelig mange flere hurtigtaster enn dette. Mange av de universielle tastene fulgte også med fra Windows 7 og tidligere. Ønsker du å lære flere så går det også, vi kommer tilbake med flere artikler på saken.