Utskriftsvennlig versjon

BGInfo - Bakgrunnsinformasjon

Publisert: 27.01.2012 Saken oppdatert: 27.01.2015

Har det hendt du har lurt på hva som er i datamaskinen og trengt litt system informasjon? Det er ikke så lett å huske hva for duppedingser og spesifikasjoner!   

Spesiellt hvis du håndterer flere datamaskiner, enten på jobben eller i andre sistuasjoner, er dette et nyttig program.

BGinfo skriver ut viktig informasjon på bakgrunnsbildet på den gitte datamaskinen, og lagrer dette som et nytt bakgrunnsbilde. Neste gang du lurer på hvor mye minne det var der, hva IP adressen er osv, kan du bare sjekke skrivebordet, det står der. 

Hvordan dette skal se ut, kan du selv styre gjennom å redigere skriftstørrelser på fonter og farger. Det er også kjempeflott at BGInfo ikke kjører hele tiden, den skriver informasjonen til bagrunnsbildet som den lagrer og ferdig med det, ingen kjørende bakgrunnsprosesser som stjeler minne og resursser. 

BGInfo er et GRATIS program fra Sysinternals som nå er eid av Microsoft. Sysinternals er et stort sett med små programmer som har mange forskjellige nytteverdier i forskjellige situasjoner. Vi kommer til å snakke mer om slike nyttige små programmer senere. Når du har lastet ned BGInfo, kan den plasseres i hvilken som helst mappe og kjøres derfra. Selv har jeg en egen mappe under c:/ som heter noe så unorskt som "Tools" (verktøy), hvor slike nyttige småprogrammer ligger lagret. Det fine med mange av disse, og BGInfo også, er at de ikke trenger installasjon, og kan gjøres uten å tenke på hvor de ligger. Det gjør de også til portable, dvs. man kan flytte de til andre maskiner med en USB brikke om ønskelig. Når du lar BGInfo på plass i en mappe, høyreklikk på den og velg å sende til skrivebord som snarvei. Denne snarveien kan du så legg inn i mappen Oppstart på din startmeny for å få dette til å oppdateres ved hver oppstart. Du kan også høyreklikke på snarveien og velge egenskaper. Se på mål, der står filbanen til programmet. Sett markøren der og tilføy følgende ETTER et lite mellomrom på slutten av strengen  /timer:0  Dette gjør at den utfører jobben sin uten å mase for mye :-)  Mer om programmet kan leses på lenken under, og den kan også lastes ned der.

BGInfo finner du på Technet.microsoft.com sine sider her: http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897557