Utskriftsvennlig versjon

Diskopprydding

Publisert: 12.04.2012 Saken oppdatert: 27.01.2015

Diskopprydding er et verktøy i Windows som finner og sletter filer du ikke trenger...
Diskopprydding

Verktøyet søker gjennom og fjerner midlertidige filer som er lagret på din datamaskin, i tillegg til installerte programmer og punkt for systemgjenoppretting.

Hvilke filer kan diskopprydding fjerne?

Diskopprydding kan finne og fjerne mange ulike filer som: nedlastede programfiler, midlertidige internett-filer, dvalemodusfiler, midlertidige Microsoft Office filer, Papirkurv filer, frakoblede nettsider, midlertidige filer, konfigurerte loggfiler, miniatyrvisninger og windows feilrapporter.

 

Nedlastede programfiler

Dette er filer som lastes ned automatisk til din harddisk mens du bruker internett. Eksempler på dette er Java-appleter og ActiveX-kontroller for å gi økt funksjonalitet på nettsider.

Midlertidige internett filer

Dette er filer som kommer fra nettsider du har besøkt. Når en side besøkes lastes sidens innhold ned til din maskin og vises. Når så siden vises senere kan den lastes mye raskere ved å bruke elementer fra egen mellomlager.

Dvalemodus filer

En Dvalemodus fil inneholder informasjon om hvilken tilstand din datamaskin befinner seg i når den går inn i dvalemodus. Det anbefales å beholde denne da den er nødvendig for at dvalemodus skal fungere.

Midlertidige Office filer

Dette er loggfiler som blir opprettet under installasjonen av Microsoft Office, og også filer som brukes når et office program kjører. Når office er installert og ingen office programmer kjører er det trygt å slette disse.

Frakoblede nettsider

Dette er nettsider som er satt opp til å lastes ned og lagres lokalt på din datamaskin. En frakoblet nettside kan vises selv om man ikke har internett tilgang, da vises forrige nedlastede side.

Konfigurerte loggfiler

Disse opprettes nir Windows installeres og konfigureres. Dette er vanligvis relativt små filer, og de trenger man ikke slette.

Midlertidige filer

Dette er filer som Windows og programmer benytter når de kjører. De kan bli ganske mange og ta mye plass, så det lønner seg å slette disse.

Miniatyrvisninger

Dette er små bildeversjoner av bilder, videoer og dokumenter, og brukes vanligvis ved indeksering. Disse er med på å øke hastigheten på søk etter dokument innhold og bilder, og vil ofte bli gjenopprettet når de behøves.

Windows feilrapporter

Disse brukes av Windows til å logge og rapportere forskjellige feil som kan oppstå under bruk. Tar som regel ikke mye plass og bør ikke slettes før eventuelle problemer er løst.

Papirkurv

Dette er filer du har slettet som ligger i et mellomlager før de slettes for godt. Tømmer du papirkurven slettes innholdet for godt.