Utskriftsvennlig versjon

FBI med Virusalarm

Publisert: 09.01.2012 Saken oppdatert: 27.01.2015

Så er et nytt virus over oss igjen. Det er ingen bombe at det skjer, men en ubehagelig for de som blir rammet. Gameover, heter det nye viruset som er omtalt i en rekke medier.

Trojaneren som det dreier seg om kalles som sagt Gameover, og lurer seginn på din datamaskin ved å late som om den er noe annet. Alle har vel hørt om den Trojanske hest fra gresk mytologi hvor soldatene gjemte seg i hestens mage for å angripe innenfor bymurene om natten. Det er herfra trojaner navnet stammer fra, da slike virus ofte utgir seg for å være snille programmer.

Det som er spesiellt med denne trojaneren er at den har klart å svindle til seg bankkundenes penger ved å angripe på flere kanter samtidig. Det som ser ut til å skje her nå er at den klarer å få kontroll over mobil etc. som brukes til å logge inn på nettbank.

Etter advarslene er har ikke viruset rammet oss her i Norge ennå, men den forventes å snart innta de norske pc'er.

Hva jan DU gjøre for å ikke bli infisert og få bankkontoen tappet?

1. Legg inn oppdateringer fra Microsoft

2....OG fra ditt antivirus selskap. Når sjekket du datoen på virusoppdateringene sist?

3. Bruk hodet når du klikker. Får du e-post fra banken er det ikke sikkert den faktisk kommer derfra. Se på språket og innholdet. E-poster fra bank osv. kan man forvente feilfri norsk fra, men utenlandske virus har det med å lage rare oversettelser.

4. Klikk AKDRI på lenker i eposter du ikke kjenner vitsen ved. spesiellt fra banken skal du unngå å klikke på lenker i meldingene.