Utskriftsvennlig versjon

Grill pølser, ikke pc'n

Publisert: 06.07.2012 Saken oppdatert: 27.01.2015

I sommervarmen er det fristende å sette seg med den bærbare ut i friluft, men pass på å bahandle  maskinen riktig.

Det er ikke farlig å ta med seg den bærbare ut, og det kan helt sikkert være hyggelig å kunne sitte ute å jobbe. Men, din bærbare har akkurat de samme behovene ute som inne, den må kunne virke under riktige forhold. Ofte blir det med rette advart mot å la en pc stå i sofaen, i sengen og til og med å ha den i fanget. Like under maskinen er det nemlig små huller hvor luften ventilerer maskinen slik at temperaturen holdes på et fornuftig nivå. Blir det for varmt, kan datamaskinen simpelthen dø... Når du tenker på dette, og sammenligner det med å sette datamaskinen din ute i sola, ja da kan du vel tenke deg hvordan det går med temperaturen. Akkurat på samme måte som når du soler deg blir datamaskinen varmet opp, og da gr det som det må gå om den ikke får avkjøling, den får heteslag. Blir dette ikke nok, kan den kræsje helt og faktisk gå i stykker.

Deter flere komponenter inne i maskinen som ikke er så glad i varme. Prosessoren som er hjernen i datamaskinen skaper mye varme selv. og dne kan faktisk få en slags "nedsmelting". Da dør den og maskinen virker ikke lenger. ER det alt som skjer blir det en dyr reperasjon, men dataene dine kan fortsatt være i orden. Men, når det først blir så varmt er det en sak til som får store problemer, ogdet er harddisken. Harddisken vil helst ikke ha temeraturer over 50 grader, helst ikke over 40 heller. Det er på  harddisken hvor dataene dine er lagret, og mister du den er du ille ute.

Så kan vi snakke om maskinens batteri, som heller ikke har så veldig godt av sterk varme. Det er eksempler på at batterier blåser seg opp, lekker, tar fyr, eksploderer, eller bare fungerer dårligere og blir skadet. Uansett er ikke dette noe du ønsker...

Bruker du laptop'en ute i sommer må tipset være, hold den i skyggen og pass på at den får avkjøling. Det er uansett ikke lett å se på en skjerm i fullt sollys.