Utskriftsvennlig versjon

Hva er Twitter?

Publisert: 20.01.2012 Saken oppdatert: 27.01.2015

Det spørsmålet har jeg hørt mange ganger fra "vanlige folk".

Twitter er en nett tjeneste som er gratis. På Twitter kan du publisere noe, så lenge det ikke tar mer enn 140 bokstaver/tegn. En kort forklaring på Twitter vil være som å sende SMS meldinger hvor alle kan lese meldingen. Man kan begrense og tilpasse hvor meldingene går, men det må alltid ansees som en offentlig publisering. En Twitter melding kan som sagt inneholde maks 140 tegn og det er det. Fordi det er aktuellt å kunne legge ut lenker i en Twitter melding er det kommet tjenester hvor en lenke skrives om og blir til en "mikro lenke"

Følger

Når noen Twittrer, er det helt offentlig, men man må selv aktivt oppsøke en persons Twitter profil. Det er ingen passord for å stenge noen ute, så pass på hva du sier.... Det er flere eksempler på at folk har angret på det som er Twittret. Finner du folk som har interessante Twitter meldinger, kan du abbonnere på deres meldinger. Da blir da en følger. Når du går inn på din Twitter konto, får du se meldingene til de du følger. På samme måte får de som følger deg, automatisk se dine meldinger. På den måten kan man holde seg oppdatert på meldingene fra folk eller profiler man interesserer seg for. Du kan forresten ikke følge noen i hemmelighet, når du følger noen, får de se at du gjør det.

Mikroblogging

Et annet ord for Twittring er mikroblogging. Twitter kan plasseres et mellom en vanlig blogg og en tekstmelding. Man kan forresten svare på en Twitter melding slik at det oppstår en dialog.