Utskriftsvennlig versjon

Java oppdatering og uønsket knapperad

Publisert: 14.01.2013 Saken oppdatert: 27.01.2015

Husk på å være våken når du legger inn en oppdatering på Java, det kan hende at du får mer enn du ønsker.....
Java oppdatering og uønsket knapperad

Veldig mange har Java på maskinen sin, og i disse dager er det svært viktig å laste ned en oppdatering for å tette et kritisk sikkerhetshull i programmvaren. 

Paradoksalt nok vil Java kunne tjene gode penger på dette fordi så mange vil installere dette på nytt. Mange av de som gjør nettopp dette er ikke datanerder eller trente i å håndtere installsjon av gratis software. Derfor er det også svært mange som går i "fella" og installerer et ekstra tillegg sammen med Java. Dette tillegget er valgfritt, men de har gjort det slik at om man bare trykker på neste, så ber man samtidig om å få installert dette tillegget. Sleipt, men veldig vanlig for gratis programmvare.

Som du kan se av bilde dukker det underveis opp et bilde som ser slik ut som det jeg viser til høyre. Her MÅ du passe på å TA BORT krysset i boksen der for å unngå å installere ASK Toolbar og få tuklet til søkemotoren din. Det er klart at om du ønsker å beholde eller å bruke dette tillegget, så er det topp, men de fleste ender opp med en ekstra knapperad i nettleseren som tar plass fra sidene de skal vise. Ganske så unødvendig.

Det er heller ikke bare Java som gjør dette, mange andre har tilsvarende tillegg som du som regel ikke ønsker eller har behov for. I værste fall blir nettleseren din treg, og du får fyllt den øvdre delen av skjermen av knapper hvis du ikke passer  på.

Hva kan du gjøre med dette om du allerede har lagt den inn? Du kan avinstallere selvfølgelig. Les mer om avinstallering av programmer på din datamaskin her.