Utskriftsvennlig versjon

Microsoft svindlerne er fortsatt i sving

Publisert: 04.12.2012 Saken oppdatert: 27.01.2015

Får du en telefon fra noen som snakker engelsk og som presenterer seg fra Microsoft eller også andre offentlige organer, da da bør du lese videre!

Tidligere publisert: 2012.08.26

Microsoft svindlerne er fortsatt i sving

Jeg skrev om denne saken tidligere nettopp fordi noen av mine kunder ble kontaktet av disse svindlerne. Det er godt en stund siden sist, men de er fortsatt aktive lærte jeg i dag. Enda en av mine kunder ringte og lurte på hvordan de skulle håndtere en telefon som utga seg å være fra Microsoft. Som før gjelder det å være oppmerksom og forsiktig. Ingen reelle offentlige organer (Politi etc.) eller selskaper vil noensinne be deg om personlige opplysninger. Les mer om dette like under her.
 

Hvordan skal du håndtere dette? Ofte har de som ringer vist seg å være ganske standhaftige. Kunder har opplevd at de ringer både 4 og 5 ganger for å klarer å lure deg. Jeg har en slem, men i mine øyne, en passende metode å håndtere disse på. Spill med på laget, spill engstelig og lat som om du tror det de sier. Si gjerne at noer har vært galt med din datamaskin også. MEN ALDRI Skriv inn den webadressen de ber deg gå til. ALDRI! Den kan inneholde virus, høyst sansynlig! Så etter å ha varmet de opp litt, later du som om noe oppstår og du må legge fra deg telefonrøret litt, men kommer straks tilbake..... La så røret ligge der i 30 minutter. Er de der enda, fortell de at du bare venter på at politiet kommer for å overta samtalen. I beste fall har du kastet bort endel av DERES tid og penger på å ringe deg. Og så skjønner de at det er en dårlig ide å prøve seg her igjen. Slemt, men det virker (også på telefonselgere som ikke skjønner hva nei betyr :-))
 

Denne sommeren er det igjen dukket opp flere forsøk på Microsoft svindel. Selv om navnet Microsoft er i navnet her er det ikke de som står bak svindelen. Det hele skjer ved at du mottar en falsk telefon fra Microsoft hvor de hevder at din pc har et problem eller at den er infisert av et virus, og derfor ringer de for å hjelpe deg.
 

Allerede her bør 1. bjelle ringe. Hvor mange kunder tror du ikke microsoft har om vi skal regne med alle pc'er med deres operativsystem?


Bjelle 2.
Overvåking! Hvis Microsoft kan vite at du har et problem med din datamaskin, da betyr det at de overvåker alle datamaskiner med deres operativsystemer? Hvilket ramaskrik ville ikke det vært om de overvåket slik?


Bjelle 3.
Personalopplysninger! De fleste lar være å registrere seg når de får en ny datamasikin, så de personalia har Microsoft ikke. Eneste måten de kan få det på er å slå det opp eller å hente det ut av din datamaskin. Hvordan i alle verden skal de få til det?


Konklusjon!
Dette er bare tull! Får du en slik telefon må du under INGEN OMSTENDIGHETER gi de informasjon eller viktige opplysninger som lisensnummer eller kredittkortnummer. Du skal heller aldri besøke websider som de ber deg gjøre. De vil trolig være oppsatt med virus som faktisk kan gi deg store problemer. Husk at selv om du HAR virusbeskyttelse så virker den KUN på virus den kjenner til. Hvis de som ringer deg har et virus som er helt nytt og som ikke oppdages ja da.......
 

2 3 av mine kunder har denne sommeren fått slike telefoner, men heldigvis har de ganske raskt ringt meg. Men de er ganske standhaftige, de ga seg ikke før etter 5 telefonsamtalen hos en av de. Jeg anbefaler rett og slett å være så "uhøflig" å si at det er fint de ringer, og så bare legge telefonen til side en god stund. Så kan de sitte der å vente. Da ringer de nok ikke tilbake igjen. Les forøvrig de 2 lenkene under her med mer info, den nederste er den nyeste.

 

 

Lenker:

http://www.dinside.no/871269/pass-deg-for-microsoft-svindlere

http://www.dinside.no/871269/pass-deg-for-microsoft-svindlere

http://www.moss-avis.no/nyheter/forsokte-a-overta-datamaskinen-1.7720319

 

Relaterte artikler Se BLOGG for øvrige innlegg.

Microsoft svindlere

Det er mange måter å bli lurt på, og nå har det nettopp dukket opp en til her til lands.