Utskriftsvennlig versjon

Virus på Mac

Publisert: 11.04.2012 Saken oppdatert: 27.01.2015

Så er det nok en sikkerhetsrisiko på Mac. Over en halv million Mac-er er blitt infisert av Flashback trojaneren. Hvem var det som sa at Mac ikke kunne bli infisert?

Trojaneren som nå skaper hodebry for MAc eiere over hele verden utnytter et sikkerhetshull i Adobe Flash.

Er du infisert med dette viruset,  vil den samle inn personopplysninger som den sender ut til sine oppdragsgivere på internett. Det sier seg selv at konto og passordopplysninger ligger innenfor den typen informasjon dette viruset ønsker å stjele.

Viruset, eller trojaneren som noen vil presisere at det er, kan oppdages og fjernes. På https://github.com/jils/FlashbackChecker/wiki kan du laste ned et program som lar deg sejekke om du faktisk er infisert. Dette gratisprogrammet vil ikke fjerne en eventuell infisering, men forklare deg hvordan du skal gå frem.

Eier du en Mac bør du sjekke din maskin snarest. Problemet med Mac eiere er at du tror at deres maskiner IKKE kan få virus. Den arrogante holdningen er nå i ferd med å få seg en midt på trynet. Som med alt annet er det volum og fortjenestemulighet som har gjort at virus skaperne lager sine små djevler. Det at det har blitt solgt flere MAc maskiner gjør også at dette blir et interessant segment for virus skaperne å satse på. Pass på Mac eiere, og skaff deg et antivirus program du også!

"Hva var det jeg sa!"