Utskriftsvennlig versjon

Windows Mobilitetssenter

Publisert: 25.01.2012 Saken oppdatert: 27.01.2015

Mange kjenner ikke til dette svært kjekke verktøyet for å kunne justere viktige instillinger i Window 7 når man har en bærbar pc.

Men det burde de, for her kan du gjøre flere ting du ønsker på en enkel måte. Lett å forstå er den også.

Først, du finner den på menyen under Kontrollpanel/Maskinvare og lyd/Endre mobilitetsinnstillinger som brukes ofte.
Den enkleste måten å finne den på er å åpne startmenyen og straks skrive mobil på tastaturet. Da vil den straks bli synllig i menyen.
Men, det er faktisk en enda enklere måte, dersom du er god på å huske snarveier. Win+x er hurtigkombinasjonen som åpner Windows Mobilitetssenter.

Litt varierende innhold kan det være, da maskinleverandøren kan legge inn sine egne elementer i dette verktøyet. Men det er bare en fordel, for da blir de også enda mer tilgjengelig og lettere å få tak i.

Windows Mobilitetssenter på startmenyen

  • Vis lysstyrke - Flytt glidebryteren for å midlertidig justere lysstyrken på skjermen din. For å justere skjermens lysstyrke i innstillingene for strømstyring klikker du på ikonet rett over til venstre for gliderbryteren.
  • Volum - Flytt glidebryteren for å justere høyttalervolumet på den bærbare datamaskinen, eller velg Demp boksen for raskt å slå av lyden.
  • Batteristatus - Se hvor mye strøm som er igjen på batteriet eller velg en strømstyringsplan fra listen.
  • Trådløst nettverk - Vis status for den trådløse nettverksforbindelsen eller slå det trådløse nettverkskortet på eller av.
    MERK: Hvis Slå trådløs på knappen er utilgjengelig, må du kanskje bruke maskinvaren slå på den bærbare datamaskinen til å slå på det trådløse nettverkskortet. For mer informasjon om hvordan du slår av adapteren på og av, se dokumentasjonen som fulgte med datamaskinen. Noen maskiner kan her legge til egne bokser for dette, som er tilfellet på bildet lagt ved her.
  • Tillegsskjerm - Koble til en ekstra skjerm til den bærbare datamaskinen, eller tilpasse skjerminnstillingene.
  • Synkronisering - Vis status for synkronisering mot mobile enheter som mobiltelefon, start en ny synkronisering, sett opp et synkroniseringspartnerskap, eller endre innstillingene for Synkronisering.
  • Presentasjon - Endre skjermspareren, justere høyttalervolumet, og endre skrivebordsbakgrunnsbilde som skal brukes når du holder en presentasjon.