Utskriftsvennlig versjon

Hvordan avinstallere programmer og funksjoner du ikke ønsker

Publisert: 14.01.2013 Saken oppdatert: 27.01.2015

Når man har en PC kan man legge inn programmer og funksjoner som man måtte ønske. Det er også mye som følger med datamaskinene når de kjøpes, men hvordan bli kvitt programmer du ikke trenger?   
Hvordan avinstallere programmer og funksjoner du ikke ønsker

For det kan faktisk være slik at har man programmer man ikke trengerg tar disse plass og kan gjøre maskinen din tregere. Det kan også være at du har installert et programm som f.eks Java og fått med deg en knapperad du ikke ønsker. Det finnes flere eksempler på dette, og ofte er dette ganske uønskede inngrep som gjøres. Dette er som oftest ufarlige programmer og plugins som kommer, og flere ganger det programmene seriøse og bra også, men har man ikke bedt om de så....   Så kan du avinstallere. Og det er lettere enn du tror. Jeg skal nå vise hvordan dette gjøres på en enkel måte. Dette blir nå i første omgang vist for Windows 7-8, men fremgangsmåten er ganske lik på andre versjoner også.

Først åpner man kontrollpanel og finner programmer eller "avinstaller et program" via søk. Du søker dette raskt opp ved å klikke EN gang på menyen og begynne å skrive "avins..." så ser du den dukker opp på menyen. Klikk på den og du ser et bilde som ligner det som står til høyre her.

Her kan du finne og klikke på det program du ønsker å fjerne og så klikker du på Avinstaller knappen (ringet rundt med rødt). Det er i bunn og grunn det hele.

Et tips er å se på filen opp mot høyre. Den peker på en tom boks, dette er en filter boks. Skal du f.eks fjerne Java så skriver du Java der, eller skal du fjerne ASK toolbar, skriver du inn Ask. Da skal andre saker som er uinteressante forsvinne fra visningen og det er enkere å slette.

I den blå ringen ser du forresten hvor du kan gå får både å legge til og fjerne spesielle Windows funksjoner. Mer om det siden :-)