La dine sider ha søkevennlige adresser som gjør det lett å forstå hva lenken inneholder.

Kall det hva du vil. Søkevennlig, lesevennlig, lett å forstå. Hele poenget er først og fremst å gjøre det så lett som mulig å forstå. Hva forstår du best om innholdet i disse 2 adressene:

www.testsite.no/website.aspx?id=22143
www.testsite.no/nydelige-valper
Hva tror du finnes bak pkt. 1? Hva tror du befinner seg bak pkt. 2?
Hvis jeg var interessert i bilder av hundevalper ville i alle fall jeg klikket på pkt. 2.

En god søkevennlig adresse eller URL skal inneholde nøkkelord også. Gode nøkkelord gjentar seg i adressen, i tittel, i ingress og i hovedtekst.

Kortadresse

I vår nettløsning Esite er slike søkevennlige adresser allerede håndtert. Når du legger inn en tittel på en sak og lagrer første gangen, blir det automatisk generert en kortadresse som vi har valgt å kalle det i Esite. Hvis du lurer på hva kortadressen blir, eller ønsker direkte kontroll over hva denne skal være, klikker du ganske enkelt på kortadresse knappen (oppdater) som da genererer den med en gang. Du kan også skrive inn akkurat det du ønsker i feltet for å ha 100% over hva denne skal være. Husk at det kan ikke finnes 2 like adresser, så om adressen allerede finnes vil systemet legge til et tall bak på adressen. Det kan være lurt å kontrollere dette og påse at du har rett kortadresse. Fint er det i alle all at Esite hjelper deg med dette. Men ikke glem nøkkelord!