De fleste virus og infeksjoner har hatt en løsning, men nå kan det se ut som om et nytt virus er veldig farlig. Viruset CryptoLocker kidnapper filene dine og krever løsepenger. Det spesielle er at ingen har klart å dekryptere filene uten å betale bandittene.

Det er en veldig spesiell sitasjon som er oppstått. Alltid før har dataeksperter klart å knekke virus og ransomware (utpressingsprogram) som har lagt seg på en datamaskin. Det er ikke tilfelle med dette viruset og dermed så står man der med 2 valg. Betale eller å miste filene sine. Dette er som sagt en situasjon som aldri er oppstått før, og selv om man helt sikkert arbeider med å finne mottiltak ennå, men man har ingen garantier.

Dette viruset er en variant av noe som er blitt kalt “politiviruset” hvor man ble anklaget for ulovlig innhold eller distribusjon av pornografi og måtte betale en “bot”.

SIKKERHETSKOPI

Dette er en situasjon som i aller høyeste grad øker betydningen til det å ha en skikkelig sikkerhetskopi. Har man det kan man i verste fall formatere og re installere maskinens operativsystem og legge tilbake sikkerhetskopien for å fortsette der man slapp. En tidkrevende og kostbar situasjon, men man frarådes på det sterkeste å betale utpresserne i alle fall. Å gi de tilgang til ditt kredittkort eller lignende er ingen god idé, dette er kjeltringer og du har ingen garanti for at de svindler deg på kortet ditt også, de har jo allerede gjort dette på din datamaskin. Det neste er at de på ingen måte bør belønnes for sin effektive kidnapping av dine filer. Belønner man de, er man med på å finansiere nye svindler som godt kan ramme deg igjen.

NORSIS KOMMER MED FØLGENDE ANBEFALINGER:

1.Du må ta jevnlige sikkerhetskopier samt sjekke at disse virker så du slipper å miste data ved virusangrep eller om PC-en blir ødelagt på annen måte.
2.Pass på at både operativsystem , programmer og antivirusprogrammer er oppdatert.
3.Ikke åpne e-post vedlegg fra ukjente.
4.Du bør aldri betale kriminelle for å låse opp filene. dette bidrar bare til økt Internett kriminalitet.
Jeg vil legge til at du heller ikke bør klikke på lenker i e-post meldinger som er misstenkelige eller fra ukjente.