Du har sikkert opplevd det, nettet slutter plutselig å fungere. Noen ganger kommer det tilbake av seg selv, men som oftest ikke, og hva gjør du da?

Da er det bare å komme seg på beina, gå til routeren din, skru den av, vente et minutt eller to før du slår den på igjen. Så er det bare å vente litt før nettverket er tilbake.

Du er ikke alene om dette, det er noe veldig mange gjør. Endel tror også at det er andre feil, og får ikke gjort noe før en tekniker kommer på besøk, og gjør akkurat det samme. For noen er dette til og med et problem som oppstart hver eneste dag.

Dette kan selvfølgelig komme av en rekke saker, men som oftest er det bare et få virkelige årsaker. Overoppheting, overbelastning og gammelt utstyr. Den beste måte å bli kvitt dette på er å kjøpe ny router, men har du ikke penger eller ikke orker tanken på å måtte sette den opp på nytt. Da finnes det likevel et triks eller to.

Automatisk omstart er en funksjon som finnes i noen routeres grensesnitt, og kan være verdt et forsøk. Finner du ikke den innstillingen er det så lett som å bryte strømmen. Det finnes fine timere som man som oftest brukte til bilen for å sette på varmen og slik. Disse kan stilles inn slik at de daglig slår av strømmen og skrur den på igjen, og dermed sørger for at routeren får en frisk start hver dag.