I disse dager hvor panikken brer seg over kloden værre enn et kjedebrev på Facebook ender mange opp med hjemmekontor.  Det å sitte på hjemmekontor er en god løsning som mange bedrifter har tydelig sett som en fordel. De smarte bedriftene satte tidlig hjemmekontor som et alternativ til sine ansatte. Fordelen er dobbel, bedriften holder de ansatte friske og i arbeid lengre og den ansatte unngår å bli unødig eksponert. Selvfølgelig må bedriftene møte utfordringen om krav til produktivitet som blir vanskeligere utenfor arbeidsplassen.

Arbeidsplassen

Når du først sitter på hjemmekontor er det første du skal ta hensyn til å vurdere å utbedre er arbeidsplassen. På et hjemmekontor har de fleste av oss enklere løsninger med tanke på sitte og jobbe løsninger. En full arbeidsdag foran en pc på hjemmekontor kan utløse problemer med arm, nakke, skuldre og rygg. Pass på at du sitter godt, og vurder å bytte stolen om den er for enkel. Det kan hende den passer for 1 time, og ikke 8. Skrivebord og arm/musestøtte er også lurt å sjekke opp. Selv opplevet jeg å raskt få vondt i armen når jeg byttet til en kontorstol uten armstøtte.

Skjermen

Skjermen bør justeres og plasseres i riktig avstand fra ansikt slik at du ikke blir sliten i nakken. Har du “kun” en laptop bør du vurdere ekstra skjerm. For et par tusenlapper får du fine skjermer du kan koble til den bærbare datamaskinen som er mye behageligere å arbeide på. Når vi først er å gang med å koble til ekstra utstyr, og du er i butikken for å kjøpe dataskjerm, hva med tastatur og mus? Skal du skrive mye på datamaskinen er det smart å koble til et ekstra tastatur. De vil forbedre sitte og skrivestillingen betydlig samtidig som er er mye behaglig med større taster. Dette er en rimlig investering selv om du tar med en mus i samme slengen(anbefales).

Sånn, da har du transformert situasjonen med å sitte på en liten bærbar til noe som ligner på en stasjonær pc.