Som webdesigner er det mange verktøy som er viktig å jobbe med for å lage det uttrykket som passer for den enkelte kunde. Noen ganger bare VET man hva man skal ha, andre ganger må man lete og lete og lete…… Google Fonts er et slikt sted jeg har tilbrakt mange timer med å skanne gjennom etter fonter som gir den ev følelse av at det bare passer. Her er et utall av fonter som vi designere kan koble lett inn i våre netsider og forskjellie design uten å komme i klammeri med rettighetshavere. Det er ganske trygt å vite. Ofte har man dårlig tid når man blar igjennom med en klar tanke på hva man skal ha. Vet man det, kan man forholdsvist rast avsløre om det finnes noe for oss der. Andre ganger fortaper man seg i fontene og lar timene suse avgårde mens man finner den ene morsomme fonten etter den andre. Alle sammen blir virituelt satt inn i flere av våre siste jobber og av og til så skulle vi ønske at fi fant den der litt før…. Eller at vi finner fonter som jess, den var artig, sikkert noe jeg kan få brukt for en gang. Som syke samlere lagrer vi font informasjonen på “harddisken”.

Så, da er det vel ikke galt å si at Google Fonts har alt å si med å være et nettsted for webdesign. For meg å gå inn på Google fonts nå er det enda mer et verktøy strippet for unødige kanter og unødig bruk av plass til store logoer(google) og annet. Simplet hen er siden slik at vi finner akkurat det vi trenger for å løse “oppgaven”.

Kjekt er det også at den nå bruker et nytt subdomene som jeg flere ganger har forsøkt meg på for å ende opp i en mappe under Google. Nå lever den under fonts.google.com som seg hør og bør.

Jeg synes dette ble veldig bra, og jeg kommer nok fortsatt til å scanne gjennom utallige fonter for å lete etter den ene som gjør nettprosjektet til “ahh… halleluja”