Mange websider lider av en sykdom som heter oppdatering. Når de blir smittet med denne sykdommen, virker det som om det er umulig for eierne å oppdatere sine websider. Dette er sykdomstegn man bør ta alvorlig om man ikke ønsker følgene.

Hva er følgene av ikke å oppdatere sine websider?

Først og fremst blir man jo lite interessant, det er jo ikke noe nytt å komme med der. Dermed vil færre ønske å besøke den enkelte side.
Så har man aspektet med søkeresultater. Med sjeldne oppdateringer kommer Google spøkelset og dytter siden lenger ned på resultatlistene når noen har søkt etter din side. Det blir altså vanskeligere å finne deg.
Utseende på en gammel webside er et tredje aspekt. Det er ikke til å stikke under en stol at man ofte lett kan se at man er på en gammel side. Og når vi er inne på utseende, har man ikke oppdatert siden sin er ofte designet gammelt også. Det er ikke alltid noe negativt, men ettersom utviklingen skriver frem kommer ny teknologi og nye metoder. En av de viktigste endingene i metodologi er at websider skal være responsive og mobil vennlige. En webside som ikke er mobilvennlig mister potesiellt rundt 50% av de besøkende fordi det er vanskelig eller tungvint å se siden på mobil og nettbrett.

Hvordan står det til med din webside? Føler du at du har kontroll?