HVA SLAGS FACEBOOK FELLER GÅR DU I?

Publisert: 14.02.2017
Skrevet av Trond Larsen

Det er ikke sjelden det dukker opp på Facebook, Hva slags dyr er du? Ta testen og finn ut. Del med alle dine venner etterpå. Men vet du egentlig hva du klikker på?

Hva slags Facebook feller går du i?
For, tror du virkelig noen sitter å lager alle de testene og lekene der av ren skjær godvilje? At de gjør dette igjen og igjen med forskjellige vridninger nettopp fordi de synes det er vel anvendt tid, gratis…..

Nei, for det er ikke sånn. Ja, noen sitter å lager de testene, men det er lønnet arbeide som ligger bak. Det er informasjon de er på jakt etter og du er datakilden. For når du går igjennom testen legger du igjen en masse data på hvem du er og gir tilgang til mye av infoen din på din profil. Dette er informasjon som er gull verdt for annonsører på nettet, og dette selges og kjøpes for å kunne gi målrettet markedsføring i beste fall, i verste fall medfører dette små sporingsprogrammet som kan overvåke deg. I tillegg gir testen så morsomme resultater at du deler det, og så ga du de tilgang til vennelista di også…. Vi lever i informasjonsalderen hvor datamining på nettet er stor business. Noen går lenger enn andre.

Nå sier ikke jeg at det er farlig å ta disse testene, men det hadde ikke skadet om du var klar over hvorfor de er der og hva som skjer. Så kan du selv ta avgjørelsen på hvor mye du vil fortelle om deg og hvor tett du vil la noen kikke deg i kortene. Bare tenk på det, har du tatt en 3-4 til 7-8 forskjellige tester, hvor mye tror du ikke de vet når de kobler alle resultatene sammen?