Har du oppdatert til Windows 8.1 og sitter nå med en Microsoft Live konto? Vi viser deg hvordan du kan få tilbake en lokal konto.

Når du har installert oppdateringen som gir deg Windows 8.1 vil du som alle andre møte på et punkt i forløpet som kan frustrere. Du må nemlig lage en Microsoft Live konto. Uansett hva du gjør ser det nemlig ikke ut til at du kommer utenom dette punktet, og derfor har veldig mange flere valgt å bruke en Live konto her.

Likevel kan du faktisk fortsette å bruke en lokal konto og her kommer hvordan:

Klikk for å lage en ny konto og kikk godt etter på det neste skjermbildet. Her har du muligheter til å avbryte(cancel) prosessen. Denne lenken finner du i bunnen av skjermbildet. Når du avbryter kan du logge inn med en lokal konto.

Fordi mange allerede har endt opp med en Microsoft konto og ikke ønsker å ha det, kan vi kikke litt på hva de kan gjøre for å reversere prosessen..

Start med å gå til start skjermen (menyen) og skriv “brukere” slik at menyen blir filtrert. Klikk på første søkeresultat som kommer opp: “Legg til, slett og administrer andre brukerkontoer”. Du vil da komme til en side som ser ut som på bildet til høyre.

Klikk på “Andre kontoer” og velg å legge til en konto.

På bildet du får opp nå er du igjen på et sted hvor det ønskes at du lager en Microsoft konto, men det må du faktisk ikke. Nederst på skjermbildet finner du en lenke hvor du kan velge å logge inn uten en Microsoft konto, de har sågar lagt inn en advarsel der om at de ikke anbefaler dette.

Klikk på den lenken og du kommer til skjermbildet for å legge til en lokal konto. Da er det bare å lage den kontoen og du er i gang.

Dersom din gamle lokale konto ble gjort om til en Microsoft konto, vil du ha en masse filer liggende der som du bør flytte til den nye kontoen.