Jeg tenker ikke nødvendigvis på det å legge inn ny informasjon, men hva med sikkerheten? For du er vel klar over at en nettside som ikke er oppdatert er sårbar for hacking?

Allerede i 2016 fortalte Google at det var over 50 millioner nettsider som en en eller annen måte var hacket eller infisert med virus. Dette HELT uten at eierne av nettstedene var klar over det. Husk at hensikten til å hacke og legge inn virus på en nettside er som oftest økonomisk betinget. Det betyr at det er gjort for vinningens skyld. De nettstedene som blir erstattet med en morsom melding er i grunn heldige, da er det ikke tvil om hva som er skjedd og en backup må legges tilbake. Når siden derimot ser ut som før og du og ditt publikum aner fred og ingen fare, da kan virus og trojanere ligge å lure i bakgrunnen. Har du hørt om lommetyven som skriker ut at han nettopp stjal lommeboken din? Nei, det gjøres i det stille. Når din nettside er infisert brukes den til å spre virus og svindelprogramvare til dine besøkende. Det er en lei måte å miste kunder på.

Hvordan kan du unngå å bli hacket?

Hacker som nettopp har hacket seg inn i et system

Hacker som nettopp har hacket seg inn i et system

Først og fremst, sørg for gode rutiner med hensyn til sikkerhetskopier og oppdateringer av nettsidens programvare. De fleste nettsider i dag benytter plugins og moduler som er utviklet en en 3. part. Dessverre er det slik at disse av og til har feil eller svakheter i sin koding som kan utnyttes av svindlere når svakheten blir kjent. WordPress for eksempel regnes som et av verdens mest sikre publiseringløsninger, men det gjelder bare når den er oppdatert. WordPress skryter av at de driver 34% av Internett, det blir mange millioner, om ikke milliarder av nettsteder. Med så mange nettsteder er det alltid noen som ikke er oppdatert, og et meget lukrativt område for hackere å engasjere seg.

Malware

Malware er programmer laget for å skade, for å stjele personlig informasjon, eller skaffe seg økonomisk vinning på din bekostning. Malware brukes til å stjele passord, logge dine tastetrykk, stjele konto opplysninger eller andre sensitive data.

Malware på Internett

Det begynte med rampestreker og får i vise hvor flinke de var. Så fant noen ut at de kunne bruke dette til politiske budskap ved å fremme ulike temaer.

I dag handler det om penger. Vi hører stadig om angrep som lammer bedrifter. Hydro var en av disse. Det er mange millioner i fortjeneste om det gjør dette rett. Ransomware er noe du sikkert har hørt om, hvor du trues til å betale de et pengebeløp. Mange nettsteder har blitt hacket og mistet sensitive data om sine kunder om passord og kredittkort opplysninger. Dette har vi personlige erfaringer med når min kone for bare en ukes tid siden fikk sin konto tappet for nesten 30 000,- kroner. Som nettsted er dette svært skadelig for ditt omdømme om din skjødesløshet skulle medføre slike tap for dine kunder.

Tenk deg derfor godt om før du svarer deg selv på spørsmålet: Har jeg kontroll på sikkerheten min og mine kunders?