I de siste dager har jeg fått noen telefoner om et problem med denne. Den slutter rett og slett å virke, og man får opp en Office boks som vil at du skal kjøpe programmet. Det er imidlertid en enkel fiks på dette.

Office starter edition inneholder forenklet utgave av Word og Excel og for mange privatpersoner er den absolutt tilstrekkelig for enkelt bruk. Har man denne utgaven er det IKKE slik at denne går ut etter tid. Imidleritd er det mange som tror dette etter en oppdatering fra Microsoft som har tuklet det ti for folk. Løsningen imidlertid er veldig enkel.

Åpne mine dokumenter og finn et dokument som har et tydelig oransje ikon og som har klare office filetternavn. Dette er typisk .doc, .docx, .xls, .xlsx med flere.
Høyreklikk på de slik at du får opp en meny med mange valg. Her finner du et valg som heter “Åpne i…”. Når du peker på den åpner det seg noen flere undervalg.
Det nederste av de er “Velg standardprogram”, klikk på den. Da åpner det seg en dialogboks med flere alternativer.
Den ene er den som har blitt satt feilaktig som standardprogram, Office dokument, mens en med et litt merkelig navn er det riktige valget. Den heter noe slikt som office og client et eller annet. Du vil klart se at det snåle navnet må det være :-) Beklager at jeg ikke er mer eksakt, men jeg har ikke starter edition men Office 365 og da får ikke jeg dette problemet selv.
Klikk og velg denne og alt er bra.
Gjenta denne handlingen for hver av filtypene som har fått feil knytning.

Og vips er det problemet borte :-)