Når noen anbefaler deg, ditt firma eller ditt nettsted, hvilken betydning tror du det har? Ønsker du større effekt på ditt nettsted?

Personlige anbefalinger, finnes det noe bedre?Det sies at ingenting er sterkere enn personlige anbefalinger. Jeg skal ikke påstå at jeg har 100% belegg for det, men det er utvilsomt noe i det. Hvis du skal velge en restaurant og noen gir deg et godt tips fordi de var sååå fornøyd, det er klart du gir det en ekstra vurdering. Hvis du tenkte gå på kino for å se en film og får høre av noen andre at de ble veldig skuffet fordi…., da er det klart du tenker deg om en gang ekstra før du selv går for å se den. Kanskje det er bedre å vente til den kommer på TV, Netflix eller lignenede.
Anbefalinger er viktige i nesten uansett hva vi gjør. Hvor ofte ber ikke du selv om anbefaling når du spør andre om hva de mener.

Det er ikke anderledes på ditt nettsted. Regel nummer 1 er selvfølgelig å ha rett innhold og gjøre alle de rette tingene, men når det er gjort kan du velge å lene deg tilbake for å se besøkstallet gå i været eller?

Dessverre er det ikke alltid slik at alt kommer av seg selv. Internett er et gigantisk domene hvor mange kjemper om lesernes oppmerksomhet. Å bli sett i mengden handler om å synes der det er nødvendig. Driver du utleie eller salg av varer eller tjenester er det viktig for kjøper å kunne vite at de får det du sier de får. En av de beste måtene her er personlige anbefalinger. Hvis du er på nett og skal se etter hotell å bo på i en reise, er det ikke lurt å se hva andre har kommentert? Jeg sjekker i allefall alltid det. Samme tingen gjør jeg om jeg er i en nettbutikk og skal kjøpe en vare. Mange ganger har andre en erfaring fra sitt kjøp som påvirker min avgjørelse i valg av produkter. På Finn.no er det også en vurdering av hver enkelt selger det er lurt å se på før man sender avgårde penger. Du har vel hørt om de som finn en eske med en sten i stedet for Iphone?

Hva kan du gjøre selv? Finn ut av hva dine tjenester faktisk er, og hvordan du kan nå ditt publikum. Det er mange forskjellige arenaer å treffe dine kunder. Facebook er en av de, om noen sjekker din side der er det greit med noen hyggelig anbefalinger. Det samme gjelder fler andre sosiale tjenester. Google maps har eget system for å legge inn bilder fra et sted. Du kan også ta eierskap til omtalen av din bedrift, samt at om stedet er riktig registrert ligger det inne et eget område for tilbakemeldinger, evalueringer og anmeldelser.

Det handler ofte om  bruke de verktøyene som ligger der for deg. Husk også på at om du selv er kreativ og skriver mange anbefalinger for deg selv, har Goolge metoder for å avsløre dette. Det lønner seg å være ærlig. Trenger du anbefalinger? Det skader ikke å be om det fra dine gjester eller  kunder. Fortell hvordan de skal gå frem, og fortell at de skal skrive det de mener uhildet. Jeg ser heller ikke noe galt i å gi en for for enkel belønning hvis de tar seg bryderiet med å gjøre dette. Det er verdifull og sterk reklame for deg når andre anbefaler deg.