Forhåndspublisert! Jeg publiserer denne artikkelen mens den fortsatt er gjenstand for forandring. Det betyr at det vil komme til mer tekst og bilder for å forbedre innholdet. På denne måten kan den komme til nytte litt raskere!

Jeg forutsetter at du er logget inn. Da har du en svart linje i toppen av nettsiden. Er ikke den der, logg inn ved å skrive login etter nettsideadressen.

 1. Legg til
  Først klikker du på knappen “+ Legg til ” som ligger i menyen på toppen. Da åpner en ny side seg med tittel “Legg til nytt innlegg”
 1. Innhold
  Jeg begynner alltid med innholdet først hvis jeg henter innholdet fra et Word dokument. Åpne Word dokumentet med innholdet. Merk alt, eller den delen av innholdet du ønsker å ta med over. Når dokumentet er åpent kan du trykke på hurtigtast CTRL + a for å merke alt. Så bruker du neste hurtigtast, CTRL + c for å kopiere (c for copy). Nå ligger all teksten du kopierte i datamaskinens minne.

  1. Bytt tilbake til nettleseren hvor du startet på innlegget. Alt + Tab er en hurtigtast for å veksle mellom programmer.
  2. Finn “det tomme hølet” hvor artikkelen skal ligge. Klikk inn i det hvite arket så markøren står på rett sted.
  3. Lim inn innholdet med hurtigtast CTRL + v og vipps, der er innholdet på plass.
 1. Overskrift
  Merk og kopier overskriften i innholdet, sett markøren i overskriftsfeltet og lim inn.
 1. Hovedbilde
  Alle artikler må ha et bilde. På høyre side litt ned på siden finner du feltet framhevet bilde. Klikk på lenken “Bestem fremhevet bilde“.
  Et bildegalleri åpner seg. Hvis du allerede har lastet opp et bilde, eller du vil bruke et som er brukt før, klikker du på bildet du ønsker slik at det kommer et merke øverst i høyre hjørne. Klikk så på den blå knappen “Bestem fremhevet bilde

  1. Hvis du må laste opp et bilde
   Helt øverst til venstre når du har bildegalleriet åpent står det “Last opp filer”. Klikk der. Siden for å laste opp et bilde til nettsiden åpnes. Hvis du har bilde “for hånden” kan det dras over til dette området. Hvis ikke klikker du på “velg filer”. Nå åpnes en standard Windows dialog for å velge filer. Her kan du navigere deg frem til og velge den eller de filene du ønsker å laste opp. Når det er gjort og du SER at bildet ligger der, kan du klikke på knappen “Bestem fremhevet bilde”
 1. Kategori
  Alle artikler bør ha en kategori. Kategorier skal samle mange eller flere innlegg som er relevante for hverandre. En artikkel kan være medlem av flere relevante kategorier. Eks. Reise og Indonesia som 2 forskjellige kategorier. Kanskje var mat et viktig tema, og da kan det også være en kategori.
  Du velger kategori på høyre siden under “Kategorier”. Kryss av og legg til relevante kategorier.
 1. Stikkord
  Mens du er i gang kan du også legge inn minimum 3 maks 10 stikkord for saken. Det kan være emner og temaer som ikke helt når opp til å være kategorier.

Ferdig

Dette var alt som skulle til. Hvis du er fornøyd med innholdet i ditt innlegg eller artikkel, kan du nå lagre. Føler du deg usikker, eller vil sjekke før du publiserer, så bruk forhåndsvisning. Knappen for dette finner du øverst til høyre, over der du klikker publiser.

Glem ikke at du også kan Lagre Kladd. Denne knappen befinner seg også oppe til høyre . Når du lagrer kladd så har du sikret at det du har laget hittil kan hentes opp og du kan fortsette der du slapp.

ANDRE

Andre felter/elementer som man også bør ha kjennskap til.

Fusion Page Options – Hvis nettsiden bruker denne plugin’en.
Dette er en avansert sidebygger med bokser og mange funksjoner. Har du installert denne men likevel redigerer med vanlig editor, er det likevel et par viktige ting verdt å få med seg.

Galleri med bilder som skal inn i artikkelen.